Pole pozíció

Pole pozíció

Betájolás

2014. december 01. - Safi882

video-undefined-1E883AA900000578-576_636x358.jpgKövetkezzen egy rövid "betájolás" arról, hogy mi tartja lázban a rajongókat a blog indulásának idején.

2014-ben Lewis Hamilton a világbajnok, a Mercedes rommá verte a mezőnyt. A szezon Hamilton és Rosberg bajnoki küzdelméről marad emlékezetes. Mellettük amúgy is csak Ricciardo tudott idén futamot nyerni. Igaz neki háromszor is sikerült, de ehhez szükség volt arra, hogy Kanadában a Mercedesek az egymással való küzdelem hevében széthajtsák a technikát, Belgiumban simán csak összetörjék egymást, Magyarországon pedig legyen egy szokásos káoszfutam.

Ebből is következik, hogy idén sem Alonso, sem Vettel nem tudott futamot nyerni. Erre utoljára 2004-ben (!!) volt példa, amikor még Alonso is épp hogy túl volt az első győzelmén, Vettel pedig még a sportág közelében sem volt. Talán nem véletlen, hogy mindketten éppen most váltanak csapatot, bár az okok valószínűleg sokkal összetettebbek. A jövő nagy kérdése, hogy mit kezd majd Vettel a Ferrarival és Alonso a McLaren Hondával. Bár utóbbit még be sem jelentették, de nyílt titok.ferrari2015.png

Nem szeretek szomorú dolgokról írni, de 2014 sajnos nem csak a boldog pillanatokról marad emlékezetes. Még mindig nem lehet tudni, hogy mi lesz Michael Schumacher sorsa, aki 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet és bár pozitív hírek érkeznek időről időre a regenerációjáról, még hosszú út áll előtte. Szintén nagy a kétség Jules Bianchival kapcsolatban, aki a japán nagydíjon sodródott ki és csapódott neki egy traktornak. Formula 1-es  versenyhétvégén 1994 óta nem vesztette életét egyetlen pilóta sem, remélhetőleg ő is felépül.

A problémákhoz kapcsolódóan meg kell említenünk a sportág gazdasági nehézségeit is, melyek veszélyeztetik a fenntarthatóságot. A Marussia gyakorlatilag csődbe ment, a Caterham a csőd szélén áll és nem rózsás a helyzet a Saubernél és a Lotusnál sem. Hol vannak már azok az idők, amikor annyi csapat volt, hogy előkvalifikációt kellett tartani, hogy eldöntsék ki vehet részt egyáltalán az időmérőn?

Pozitívumként idén Ricciardo mellett Bottas és a Williams csapat teljesítménye emelhető ki, illetve a már említett Bianchi, aki az ócskavasnak is beillő Marussiát a nyolcadik helyre kormányozta be Monacoban. És hogy 2015 milyen lesz? Azt egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy már most várom. Jó hír, hogy az uborkaszezon már csak körülbelül 104 napig tart. Addig is mindenkinek jó uborkázást a blogon!Pet_Hamster_eating_cucumber.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://polepozicio.blog.hu/api/trackback/id/tr66946837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása